Iz FK Željezničar tvrde: Šteta na stadionu veća od 20.000 KM

Saopštenje za javnost

Iz FK Željezničar tvrde: Šteta na stadionu veća od 20.000 KM

Edmir Škorić

Iz FK Željezničar tvrde kako su navijači Sarajeva napravili štetu na Grbavici u iznosu od 20.219,00 KM.

Rukovodstvo Željezničara oglasilo se nakon što se pisanjem "pojednih medija u javnosti stvorila perecepcija da se šteta na stadionu Grbavica ogleda samo u uništenim stolicama".

"Zajedničkim uviđajem koji se održao u ponedjeljak, a na kojem su prisustvovali predstavnici MUP-a KS, FK Sarajevo i FK Željezničar, utvrđeno je da su 803 stolice na sjevernoj tribini Stadiona Grbavica uništene te da će za adekvatnu popravku biti potrebna kupovina i montaža novih stolica. Pored toga, radovi na sanaciji štete podrazumijevat će: zamjenu i postavku nove ulazne kapije, zamjenu i postavku novih ulaznih vrata u toalet, zamjenu i postavku dva nova vodokotlića, zamjenu četiri baterije za vodu, postavku i betoniranje nove metalne ograde, zamjenu evakucione kapije, zamjenu tri postolja za reklame, zamjenu i postavku tri nova reklamna bannera, zamjenu i postavku nove žičane ograde te zamjenu i postavku novih šest osigurača za struju", navode u FK Željezničar.

"Rukovodstvo Kluba izražava nadu da se ovakvi ili slični incidenti neće ponoviti na Stadionu Grbavica, te da će MUP KS i NS/FS BiH postati partneri u procesu poboljšanja sigurnosti i ugođaja na svim utakmicama", zaključili su iz Zvorničke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi