Iz FK Željezničar upućeno pismo Platiniju

Saopštenje za javnost

Iz FK Željezničar upućeno pismo Platiniju

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje Fudbalskog kluba Željezničar povodom incijative sarajevskih Plavih prema predsjedniku UEFA-e, Michelu Platiniju u vezi sa rekonstrukcijom stadiona Grbavica. Ovo saopštenje vam u cijelosti prenosimo.

"Kako je ranije i najavljeno danas je u posjetu našem glavnom gradu došao Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Michel Platini koji će do kraja dana razgovarati s predstavnicima Fudbalskog saveza BiH o situaciji i budućim koracima vezanim za razvoj najvažnije sporedne stvari u Bosni i Hercegovini. S tim u vezi Direktor FK Željezničar Dželaludin Muharemović je posredstvom Komiteta za normalizaciju, uručio pismo gospodinu Michelu Platiniju koje je izraz očekivanja i molbe da se razmotri mogućnost da UEFA kao krovna fudbalska organizacija uz ostale učesnike bude dio projekta rekonstrukcije stadiona Grbavica. Cilj je da UEFA kroz svoj fond za poboljšanje infrastrukture pomogne rekonstrukciji Grbavice koja neće biti samo ponos Bosanaca i Hercegovaca, već savremeni sportski objekat koji će zadovoljavati evropske standarde i na kojem će ubuduće svoje utakmice igrati fudbalska reprezentacija BiH. Podsjećamo da je Grbavica jedini stadion u svijetu koji je usljed ratnih dejstava potpuno uništen i koji je bio na prvoj liniji sukoba. Iskreno se nadamo da će UEFA uzeti u obzir ovaj raritet i pomoći rekonstrukciji Doline Ćupova", stoji u saopštenju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.