Iz Flamenga demantovali Deca

Iz Flamenga demantovali Deca

Iako je Deco najavljivao kako bi nakon svjetskog šampionata imao želju napustiti Chelsea i vratiti se u svoju rodnu zemlju Brazil, otamo su stigle drugačije vijesti.

Portugalac brazilskog porijekla kazao je kako još nekoliko sezona može igrati na visokom nivou ali ih želi provesti u rodnom Brazilu, blizu svoje porodice te najavio mogućnost nastavka karijere u brazilskom Flamengu. No, u Flamengu očito ne razmišljaju tako.

''Znam da je tako objavljeno u Engleskoj ali to jednostavno nema smisla. U ovom trenutku taj igrač nije dio naših planova'', rekao je Marcos Braz, dopredsjednik Flamenga.

Podsjetimo, Deco je rođen i odrastao u Sao Paulu a evropsku karijeru započeo je 1997. godine u portugalskoj Benfiki. U međuvremenu je uzeo portugalsko državljanstvo te nastupao za Barselonu i Chelsea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.