Iz Olimpica su bili u pravu, sudac Eldis Prošić kažnjen

Komitet za suđenje kaznio suca iz Cazina

Iz Olimpica su bili u pravu, sudac Eldis Prošić kažnjen

E. Škorić

Cazinski sudac Eldis Prošić neće suditi do kraja sezone zbog toga što je donio niz pogrešnih odluka u susretu Olimpic - Velež, čime su domaćini oštećeni.

Nakon susreta Olimpic - Velež (1:1), koji je odigran u subotu na stadionu Otoka, sarajevski najmlađi premijerligaš izdao je saopćenje za javnost u kojem izražava ogorčenje suđenjem, a predsjednik kluba Nijaz Gracić je za SportSport.ba najavio mogućnost istupanja iz lige.

 

Da u Olimpicu imaju pravo, pokazalo se dva dana kasnije. Prema informacijama do kojih smo došli, Komitet za suđenje Nogometnog saveza BiH pregleao je snimak utakmice i odmah reagovao, odnosno kaznio suca Prošića.

 

Prošić je u srijedu trebao biti peti sudac na susretu Borca i Čelika u 21. kolu, međutim skinut je sa liste. Dobit će negativne ocjene i do kraja sezone će biti bez posla. 

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovim je Komitet za suđenje NSBiH pokazao da neće tolerisati nikakve sudačke greške i da će nastojati takmičenje održati što regularnijim.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.