Iz Slobode uputili apel: Ugrožena je sigurnost igrača i trenera Nalića
Foto: FK Sloboda

Javnosti se obratio kapiten Perica Ivetić

Iz Slobode uputili apel: Ugrožena je sigurnost igrača i trenera Nalića

Stručni štab i igrači Slobode održali su sastanak zbog pritiska i prijetnji kojim su izloženi u prethodnom periodu, piše zvanična klupska stranica.

Iako rezultati koje Sloboda ostvaruje i nisu toliko loši, trener Zlatan Nalić kao i njegovi igrači se u posljednje vrijeme suočavaju sa raznim prijetnjama i ucjenama, a ispred cijele momčadi javnosti se obratio kapiten Perica Ivetić, čije obraćanje prenosimo u nastavku:

"Moram reći da u gradu, gradu svih vjera i nacija, gradu koji spaja i zbližava, nažalost fudbaleri i treneri, posebno Zlatan Nalić, nisu sigurni. Molio bih sve strukture Grada Tuzla, gradonačelnika koji je uvijek bio uz nas i pomagao nam, smatram da će i sad. Pozivam policiju, tužilaštvo da ovu našu poruku, koju šaljemo u prijateljskom tonu, shvate ozbiljno i da stanu iza nas i da nam omoguće rad", uputio je Ivetić apel, a na tome nije stao.

"Želim da obavijestim navijače FK Sloboda da mi jako teško egzistiramo, da imamo razne prijetnje, ucjene i da jednostavno više ne možemo da trpimo, a to nema veze sa rezultatima. Mi trenutno dobro stojimo na tabeli i dobro igramo. Molio bih da se svi uključe jer ovo nije mali problem. U 21. vijeku, gradu kao što je Tuzla je velika sramota. Mi svi fudbaleri smo iza našeg trenera i stojimo čvrsto. Biti ćemo odlučni i istrajni do kraja da istjeramo ovo, a to je bezbjednost svih nas i trenera našeg."

Istakao je također Ivetić kako pojedinci preko kluba, uslovljavajući predsjednika i stručni štab, nastoje ostvariti lične interese, a sva dešavanja u vezi s ovim slučajem su preusmjerena nadležnim organima kako bi Slobodna mogla normalno nastaviti sa svojim radom. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je i ovoga puta, kao što je to i dužnost osoba koje vode klub, stala u zaštitu svih svojih uposlenika u svim strukturama kluba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reprezentativac
Ovo ssmo kod nas moze da se desi... Da ti na poluvremenu jedne premier lige udju baje s utokama i prijete igracima, treneru... hajde sport.sport napisite nesto, sve vi znate...kako znate staviti daru bubamaru... napisite sta se desavalo... ne smijete poltroncici od novinara, ne smijete jer nemate muda! Lako je prenositi apele...
4 2
motherfucker
cirkus od kluba
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi