Iz svlačionice: Volim te Bosno!
Misimović zbog drugog žutog kartona propušta Armenijui

Naši igrači i selektor tvrde ima još posla

Iz svlačionice: Volim te Bosno!

„Napravili smo veliki korak ka plasmanu u baraž Svjetskog prvenstva, ali još ništa nije gotovo“, rekao je briljantni Zvjezdan Misimović, mozak našeg nacionalnog tima na kojeg selektor Miroslav Ćiro Blažević neće moći računati u narednom meču protiv Armenije.

Popularni Miske neće igrati 5. Septembra u Jerevanu, jer je na „Bilinom polju“ protiv Belgije dobio žuti karton, što mu je bio drugi u kvalifikacijama za Mundijal „Južnoafrička Republika 2010“.

Misimović: Sreća, neće biti euforije

„Žao mi je zbog toga što neću moći pomoći saigračima, ali vjerujem u njih i uvjeren sam kako će pobijediti u Jerevanu, pred utakmicu sa Turskom koju ćemo četiri dana kasnije dočekati u BiH. Na sjajnom smo putu ka baražu, i iskreno, dobro je što naredni meč igramo u septembru kako ne bi podlegli euforiji, a i bićemo kompletniji kada nam se oporave važni igrači koji su zbog povreda propustili susrete sa Belgijom“, govorio je ushićeno Misimović za SportSport.ba po izalsku iz svlačionice iz koje je odzvanjalo „Volim te Bosno...“

Misimović je naglasio i kako su naše reprezentativce Belgijanci iznenadili na „Bilinom polju“.

„U početku utakmice loptu su spustili na zemlju, što nije svojstveno za njihovu igru. Ipak, dali smo dva gola na vrijeme i to je presudilo. Kasnije im je trebalo puno vremena da se konsoliduju. Hvala našim fenomenalnim navijačima koji su nas svih 90 minuta nosili do pobjede“, istakao je Misimović.

Blažević: Posebno bitni Armenija i Estonija


Selektor Blažević 20 minuta poslije susreta malo je „došao sebi“ nakon trijumfalnog kruga po stadionu nakon pobjede, ali i euforičnih izjava na TV-u.

„Čestitam igračima koji su predvođeni, to moram reći, ljudskim i igračkim fenomenom Emirom Spahićem ostvarili veliki uspjeh za naciju i državu. Odlično je igrala cijela ekipa. No, ne bi pobijedili da nemamo ovakve navijače, pa oni su famozni...“, pričao je Ćiro, i dodao:

„U najnezgodnije vrijeme njihov igrač dobio je crveni karton. Naši igrači od tada malko su se opustili i nesvjesno povukli što nam se moglo osvetiti, ali neću ih napadati, niti imam pravo nakon ovakve pobjede. Blizu smo baraža, ali ima još puno, puno do kraja kvalifikacija. Vodićemo veliku bitku. Posebno su nam bitna dva  gostovanja u Armeniji i Estoniji iz kojih ćemo morati donijeti šest bodova. Ma, i dalje tvrdim kako mi je žao što su Španjolci večeras pobijedili Turke. Mogli smo igrati sa njima u zadnjem kolu i za prvo mjesto u grupi. No, Ćiro je i kroz doigravanja ranije dolazio na velika takmičenja...“

Spahić: Nešto ćemo smo težili godinama

Spahić je nakon pohvala Blaževića pomalo ostao bez teksta, ali je za naš online magazin, istakao:

„Iz dvije šanse dali smo dva gola i to je presjeklo Belgijance. Preseretan sam što sam nastupio zbog veličanstvene publike. Atmsofera u našoj svlačionici je za nepovjerovati. Ovo je nešto ćemu smo težili godinama. Imamo još puno posla do baraža, a i ja sam mišljenja da je dobro što sa Armencima igramo u devetom mjesecu kako bi igrački jači, i hladne glave, otišli u Jerevan po bodove i onda Turke dočekali u presudnoj utakmici za njih. I ovom prilikom pozvao bi na dodatni oprez do kraja kvalifikacija, još ništa nije gotovo.“

Naši fudbalski A reprezentativci večeras će, kazali, slaviti do duboko u noć. I neka će, itekako su zaslužili... Još jednom, kapa dole, majstori!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.