Iz Uefe negativan odgovor Portsmouthu

Nema Evrope za Mornare

Iz Uefe negativan odgovor Portsmouthu

Edmir Škorić

Portsmouthov stečajni upravnik Andrew Andronikou planira uložiti žalbu UEFA-i zbog toga što popularni Mornari ne mogu nastupati u evropskom takmičenju, iako su to ulaskom u finale FA Kupa izborili. Iz UEFA-e stiže negativan odgovor.

Engleski nogometi savez (FA) i Premier liga blokirali su nastup Portsmoutha u Evropskoj ligi naredne sezone, zbog dugovanja i financijskih problema.

Portsmouthov stečajni upravitelj Andrew Andronikou namjeravao je uložiti žalbu kod UEFA-e, no čini se da to neće biti od veće koristi.

"Propisi licenciranja klubova koje smo imali prethodnih nekoliko godina vrlo su jasna. Bilo koji klub koji želi igrati u našim natjecanjima mora dobiti dozvolu koja se izdaje preko nacionalnih udruga, u ovom slučaju to su FA i Premier liga", kazao je glasnogovornik UEFA-e, Robert Faulkner, te dodaje.

"Znam da Portsmouth ima tešku sezonu u najmanju ruku, ali nažalost to su propisi koje moramo poštovati, tako da je situacija takva kakva je."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.