Iz Veleža tvrde: Bandović je ugovorom vezan za naš klub

U taboru Rođenih iznenađeni

Iz Veleža tvrde: Bandović je ugovorom vezan za naš klub

Adnan Beganović

Nakon što je postalo izvjesno da će Adi Adilović karijeru nastaviti u Grčkoj čelnici FK Sarajevo nisu sjedili skrštenih ruku, te su vrlo brzo stupili u kontakt sa Dejanom Bandovićem, golmanom FK Velež, koji je jučer trenirao sa bordo timom.

SportSport.ba kontaktirao je čelnike FK Velež, koji su u najmanju ruku ostali iznenađeni ovakvim razvojem događaja oko Bandovića, a sportski direktor Rođenih, Admir Velagić tvrdi da je Bandović ugovorom vezan za mostarskog premijerligaša.

„Ova vijest nas je pomalo iznenadila, jer smo sa Dejanom imali jasan dogovor i njegovo obećanje da će ostati u Veležu ukoliko ne uspije pronaći angažman u inostranstvo. Imali smo sasvim korektan odnos i Dejo je prošao kompletan prvi dio priprema sa nama. Izašli smo mu u susret i dali zeleno svjetlo da napusti klub u slučaju uspješnog transfera van granica BiH. Međutim stvari su promjenile neposredno pred naš odlazak na pripreme u Austriju, tako da je Bandović odbio putovati sa ostatkom ekipe, navodno tvrdeći da će karijeru nastaviti u inostranstvu. Ponavljam, ovo nas je iznenadilo i nadali smo se da će ova priča imati drugačiji epilog, baš zbog činjenice da smo se od početka pregovora ponašali korektno i otvoreno sa jasnim stavovima.“, rekao je za SportSport.ba direktor FK Velež Sedin Tanović.

Sličnog mišljenja je i sportski direktor Rođenih, Admir Velagić

"Ne mogu da razumijem tog momak. Prošao je pripreme sa na nama, na Bjelašnici je rekao da definitivno staje, da bi samo četiri dana kasnije pred polazak u Austriju odbio da ide sa ekipom jer navodno ima ponudu iz Grčke. Međutim pročitam da trenira sa Sarajevom. Znam samo da je ugovorom vezan za Velež i da je ovaj klub u dosadašnjem prediodu po svim pitanjima bio korektan prema njemu", rekao je sportski direktor Admir Velagić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.