Iz zatvora zabranio prodaju zvijezde kluba

Iz zatvora zabranio prodaju zvijezde kluba

M. Šljivak

Kontroverzni vlasnik Steaue iz Bukurešta Gigi Becali iz zatvora je zabranio prodaju zvijezde kluba Vlada Chirichesa ekipi Tottenhama.

Becali je u maju osuđen na tri godine zatvora zbog financijskih malverzacija, ali to ga ne srpječava da i dalje vodi klub. Tottenham je poslao ponudu za 23-godišnjeg defanzivca Vlada Chrirchesa, ali Becali nije dozvolio prodaju, što je potvrdio trener tima Mihai Stoica.

"Neće on u Tottenham. Šta oni umišljaju? Ne dozvoljavajte taj transfer. Ja sam Gigi Becali i nisam ničiji rob. Zar ne znaju da imamo važnu utakmicu Lige prvaka? Nisu li mogli još malo pričekati? Do zime ga ne puštajte ni pod kakvim okolnostima. Znam da to nije ono što Vlad želi, ali napravite to tako da shvati. Puno on još duguje Steaui. Nema prodaje", riječi su Becalija.

On je iskoristio pravo jednog poziva dnevno kako bi dao naredbu da se igrač ne prodaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.