Izbori pomjeraju 9. kolo za 13. oktobar?

Danas sastanak u zgradi FS BiH

Izbori pomjeraju 9. kolo za 13. oktobar?

Adnan Beganović

Centralna izborna komisija prije nekoliko dana zatražila je od čelnika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da se odgodi 9. kolo Premijer lige, koje se trebalo igrati u subotu 2. oktobra.

Naime, iz Centralne izborne komisije smatraju da bi se igranjem 9. kola Premijer lige koje je na rasporedu u subotu 2. oktobra, dan prije izbora, mogla narušiti izborna šutnja.

Povodom ove problematike danas sa početkom u 15 sati u zgradi FS BiH održat će se sastanak čelnika našeg krovne fudbalske kuće i članova CIK-a.

"Imamo sastanak sa članovima CIK-a na kojem ćemo pokušati doći do dogovora. Još uvijek vam ne mogu potvrditi da li će se 9. kolo igrati u subotu, a o tome odluku mogu donijeti samo članovi Takmičarske komisije FS BiH. Vidjet ćemo, mi bismo voljeli da se igra u subotu, no ukoliko do toga ne dođe postoji mogućnost da se 9. kolo igra 13. oktobra. Ponavljam, još uvijek se ništa ne zna, no to su nekakve opcije", rekao je za naš portal Generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.