Izbori u Fudbalskom savezu HNK: Beusu i Ćemaloviću najviše glasova

Izbori u Fudbalskom savezu HNK: Beusu i Ćemaloviću najviše glasova

Adnan Beganović

Održana je i izborna Skupština Fudbalskog saveza Hercegovačko neretvanskog kantona na kojoj je izabran predsjednik, potpredsjednik, Izvršni odbor ovog saveza, te kandidati za članove Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, te kandidati za člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, istina neslužbenim, promjena u odnosu na izbore prije četiri godine nije bilo. Odnosno, najviše glasova za kandidata za člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza dobio je Ivan Beus, aktuelni član bosanskohercegovačke fudbalske vlade.

S druge strane, kao i prije četiri godine, najviše glasova za kandidata za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Federacije BiH dobio je nekadašnji kapiten Veleža, Samir Ćemalović, kojem je jedan od protukandidata bio i aktuelni direktor Veleža, Džemil Šoše. Beus i Ćamlović imat će i protukandidate na izbornim skupštinama FS Federacije BiH i FS Bosne i Hercegovine, no teško da mogu izgubiti.

Neslužbeno, Beus je imenovan i za predsjednika Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Hercegovačko-neretvanskog kantona, dok je Ćemalović potpredsjednik.

Top Komentari

Gari Garinča
U HNK ništa novo. Sve po starim šemama, dilemama i talovima.
5 0
Brazuka
Veleza nema, cemalovic gleda svoj interes i glumi navijača
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi