Izdaja na kraju velike karijere: Mircea Lucescu preuzeo Dinamo

Iskusni trener preuzeo tim iz Kijeva

Izdaja na kraju velike karijere: Mircea Lucescu preuzeo Dinamo

M. Šljivak

Čuveni rumunski stručnjak Mircea Lucescu (74) našao je novi posao.

Legendarni 74-godišnjak postao je novi trener kijevskog Dinama, a sa ukrajinskim velikanom potpisao je dvogodišnji ugovor vrijedan tri miliona eura po sezoni i uz opciju produžetka saradnje za još jednu sezonu.

Njegov dolazak u Kijev znači i veliku izdaju u očima navijača velikog rivala Shakhtara iz Donetska, na čijoj klupi je Lucescu sjedio čak 12 godina (2004. - 2016.). Ovaj potez mu neće oprostiti, iako je apsolutna legenda kluba.

Lucescu je godinama dominirao sa Shakhtarom. Osvojio je osam naslova prvaka, šest Kupova, sedam trofeja Superkupa i UEFA Kup.

Pored rumunskih velikana Dinama i Rapida, radio je još u Bresciji, Galatasarayu, Bešiktašu, Interu i Zenitu.

Dvije godine je bio i selektor Turske koju je napustio 2019. godine.

Top Komentari

nijepoznat
Sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi