"Izgledamo moćno"
Miske iz utakmice u utakmicu sve bolji

Misimović iz Monchengladbacha za SportSport.ba

"Izgledamo moćno"

Adnan Beganović

Bh. reprezentativci Zvjezdan Misimović i Edin Džeko ponovo oduševljavaju evropsku fudbalsku javnost. Naš dvojac nosi igru Wolfsburga i kada su Misimović i Džeko raspoloženi Vukovi su goropadni, a to je pokazao i današnji susret, gdje je upravo bh. dvojac nosio Vukove do pobjede.
Odmah nakon susreta stupili smo u kontakt sa Misimovićem koji je za SportSport.ba istakao da je prezadovoljan igrom, kako svojom, tako i ekipe, te je naglasio da je uvjeren da će on i njegovi saigrači nastaviti sa sjajnim partijama.

"Pomalo smo se pribojavali ove utakmice jer smo tek jučer stigli iz Rusije, no pokazali smo svoju snagu i na kraju smo sasvim zasluženo slavili", rekao je Misimović za SportSport.ba i dodao:

"Najvažnije u duelu sa Borussijom bilo nam je da ne primimo pogodak u prvih pola sata igre, jer smo bili uvjereni da ćemo nakon toga mi biti ti koji će diktirati tempo. Ukolik ste gledali utakmicu, mogli ste vidjeti da se to upravo dogodilo. Presretni smo svi i mislim da smo sada u igri za plasman u Evropsku ligu."

Otežavajuća okolnost za Wolfsburg pred duel sa Borussijom bila je ta što su Vukovi samo prije dva dana gostovali u dalekom Kazanu, no Misimović i društvo pokazali su da su izvrsno fizički spremni te da pomonovo imaju moć da odgovore na sve izazove.

"U Kazanu je doista bilo teško za igrati. Travnjak je bio loš, a i Rubin je izvanredna ekipa. Međutim, uspjeli smo zabiti pogodak i sada je sve do nas. Imamo dobar rezultat pred revanš i nadam se da ćemo uspjeti pred svojim navijačima obezbjediti prolaz u četvrtfinale Evropske lige", rekao je Misimović.

U posljednje vrijeme naš reprezentativni veznjak sve više se povezuje sa Schalkeom. Navodno Felix Magath u ljetnom prelaznom roku želi vidjeti Misimovića u Schalkeu, dok s druge strane Vukovi nemaju namjeru riješiti se usluga jednog od najboljih veznih igrača Bundeslige.

"Normalno je da svakom igraču imponuje kada se za njega interesuju veliki klubovi. Međutim, u ovom trenutku ne bih o tome. Jednostavno sada želim samo uživati u dobrim igrama i dobrim rezultatima", zaključio je Misimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.