Izgubio kapitensku traku, pa se oprostio od reprezentacije

Ne želi više da igra za Ganu

Izgubio kapitensku traku, pa se oprostio od reprezentacije

E. Škorić

Gyan je u izjavi za službenu Twitter stranicu kazao da se želi povući i da želi trajno napustiti reprezentaciju.

Tridesetdvogodišnjak je trebao da bude u timu koji će igrati na Afričkom kupu nacija u julu ove godine, no donio je odluku koja je mnoge iznenadila u Gani.

Gyan je u dobroj formi, igra za turski Kayserispor i dao je tri gola u posljednja dva meča, te se sutra trebao naći na spisku selektora Kwesija Appiaha.

Njega je pogodilo to što je selektor odlučio da kapitensku traku dodijeli nekom drugom. Nakon što je to saznao, odmah se oglasio.

"Ako je odluka trenera da da kapitenksu traku nekom drugom igraču dok sam ja tu, onda ne želim da to prihvatim", kazao je.

Za Ganu je debitovoa 2003. godine kao 17-godišnjak i odigrao je preko 100 mečeva uz 51 pogodak, zbog čega je rekorder u svojoj zemlji. Također je prvi igrač u povijesti koji je igrao na osam velikih turnira uzastopno.

Umjesto njega je odlučeno da kapitenska traka pripadne Andreu Ayewu. Gyan je u karijeri igrao za Udinese, Modenu, Rennes, Sunderland, Al Ain, Shanghai SIPG i sada je član Kayserispora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi