Izgubio oca u ratu kada je imao samo osam mjeseci, danas mu posvetio gol

Nogometaš Trepče

Izgubio oca u ratu kada je imao samo osam mjeseci, danas mu posvetio gol

E. Škorić

Nogometaš Trepče Arb Manaj odao je počast ocu kojeg je izgubio u ratu.

Manaj se ne sjeća oca, budući da ga je izgubio kada je imao osam godina. Njegov otac je stradao u ratu na Kosovu i ta rana očito nikada neće skroz biti zaliječena.

Nakon što je postigao gol za Trepču, Arb je skinuo dres i prikazao poruku na majici, na kojoj je pisalo: "Tata volim te".

Isto je uradio i Magrim Mavraj kada je postigao gol za Albaniju protiv Armenije.

"Moj otac je kratko vrijeme igrao nogomet i njegova je želja da ja to postanem. Majka mi je to ispričala, pa sa odlučio da nastavim njegovim putem", govori Arb, pa nastavlja:

"Teško je odrasti bez roditelja. Imao sam sreću i nesreću. Oca nisam poznavao jer sam imao samo osam mjeseci, ali jako sam ponosan na njega. Uvidjevši važnost meča, posvetio sam mu gol, a nadahnuo me je potez Mavrima Mavraja koji je posvetio svom ocu gol na meču Albanija - Armenija".

Top Komentari

premium
Respect ali jel imao 8 mjeseci ili 8 godina?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi