"Izgubio sam živce i strpljenje, ali nadam se opstanku, pa nek onda ispadnu četiri kluba"

Boris Stanišić za SportSport.ba

"Izgubio sam živce i strpljenje, ali nadam se opstanku, pa nek onda ispadnu četiri kluba"

S. Mlaćo

Da li će ova sezona Premijer lige nastaviti ili će samo biti proglašen kraj, pitaju su svi ljubitelji nogometa u našoj zemlji, ali i nogometaši, treneri, predsjednici...

UEFA je početkom sedmice nacionalnim Savezima preporučila da se sezona završi do 30. juna, no s obzirom na pandemiju koronavirusa veliko je pitanje da li će se to i desiti.

Jedna od opcija za početak je 19.april, druga 3.maj, a treća 17. maj.

Svakako realna je i opcija da se prvenstvo okonča prema trenutno stanju na tabeli, a veliko je onda pitanje šta će biti sa klubovima koji se nalazi na pozicijama koje vode u niži rang. U ovom slučaju, radi se o Čeliku i Zvijezdi 09.

Tim povodom za SportSport.ba je govorio prvi čovjek Zvijezde 09 Boris Stanišić.

Prvo se dotakao cjelokupne situacije.

"Kako svima, tako je i nama. Igači su dobili programe i upute da vježbaju kod kuće, pa vidjet ćemo", priča Stanišić.

Zvijezda 09 je u teškoj situaciji na tabeli, a koronavirusa je sada zaustavio loptu. Kao glavnom finansijeru kluba, ističe da mu nije nimalo lako.

"Ne znam. Ja sam svakako u bezizlanoj situaciji, izgubio sam nerve, strpljenje i sve. Neda nam sve godine, imao sam osjećaj da sam kompletirao ekipu, međutim pokazalo se kontra. Što se mene tiče, možda je pristrasno, ali nek se ne nastavi, neka uđu ta dva i neka prošire ligu, ako se u skorije vrijeme ne može nastaviti. Neka iduće godine ispadnu četiri, to je najbezbolnije. Pristrasno je, ali i radi drugih klubova. Nije realno da se nastavi, ekipe su van trenažnog procesa, bilo bi povreda i svega. Niko na kraju ne bi bio zadovoljan".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako gledate na finansiranje klubova u ovim momentima kada sve miruje? Igrači ne treniraju radi više sile, ali očekuju svoje plate, kao i treneri...

"Ne znam. Razmišljao sam o tome... Preživio sam dvije poplave, ali nikada nikog nisam ostavio bez plate. Ovo mi je treća poplava, ali nekako bezbolnija. Ne ulažem da bi se oporavio. Što se tiče plata igračima i trenerima, vidjet ćemo šta Savez kaže. Imaju ljudi koji primaju plate za stvari. Iako ispadam iz lige, ne želim da ispadam kao klub koji je ostavio ružan trag dok je bio u istoj. Dat će Bog, dao sam sve od sebe, a klub smo sa puno fair playa. Tako bi se lako moglo desiti da ostanemo, te se mi ne predajemo do zadnje minute u svakom pogledu", dodao je Stanišić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

Zulfikar
Ligu nastaviti iduce godine sa istim klubovima, bez pobjednika i bez ispadanja jer evrope svakako nece biti.
4 10
Dino69
Nek je stid tih igraca sto izigravaju i iskoristavaju povjerenje i dobrotu ovog covjeka
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi