Izgubljen za Mundijal: Teška povreda Benedetta
Foto: EPA

Pokidao ligamente

Izgubljen za Mundijal: Teška povreda Benedetta

Endin Čaušević

Fudbaleri Boce Juniors sinoć su poraženi na domaćem terenu protiv Racinga sa 2:1 u devetom kolu argentinske Superlige.

Boca je svojim navijačima priredila neugodno iznenađenje porazom od Racinga, ali na poraz niko nije mislio nakon meča. Naime, utakmicu je obolježila teška povreda argentinskog napadača Dario Benedetta u samom finišu utakmice.

Reprezentativac Argentine je iz igre morao izaći u 83. minuti utakmice, a nakon dodatnih pregleda utvrđeno je da se radi o povredi križnih ligamenata. Benedetto će tako sigurno van terena biti najmanje šest mjeseci, te je upitno da li će Jorge Sampaoli moći računati na njega na Mundijalu.

Benedetto je bio standardan u posljednjim mečevima Argentine ispred Gonzala Higuaina i Maura Icardija. Ipak, napadač Boce Juniors je tešku povredu zadobio u najgorem trenutku i zaista su male šanse da bude u kombinacijama za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi