Iznenađenja se nisu dogodila
Slavija se odbranila u Tuzli

Četvrtfinale Kupa BiH

Iznenađenja se nisu dogodila

Edmir Škorić

Danas su odigrani uzvratni susreti četvrtfinala Kupa BiH i kako se moglo i pretpostavit, iznenađenja nije bilo. Zrinjski, Borac, Željezničar i Slavija učesnici su polufinala Kupa.

Mostarski Zrinjski poslije uvjerljive pobjede u Doboju (0:3) danas je bio ubjedljiv i Pod Bijelim Brijegom. Nisu napadači Zrinjskog danas bili nešto posebno razigani, doduše trener Dragan Jović izveo je kombinovani sastav.

Imali su gosti i svoje šanse a jedna od njih svakako je ona iz prvih minuta kada se Mičević nije najbolje snašao pred golom domaćih. Potom je incijativu preuzela domaća momčad, koja na koncu propušta i dvije kolosijalne prilike kada je Kordić glavom poslao loptu preko gola, a nešto kasnije zatresla se i prečka gostiju iz Doboja.

U 35. minuti Aničić je centrirao sa lijeve strane, a na drugoj stativi mladi Sušić glavom sa dva metra po drugi put trese okvir gostujućeg gola. U nastavku dobru igru domaći krunišu i pogodkom i to izvrsnog Krešimira Kordića kojeg je prvenstveno uposlio Vlado Zadro. Zrinjski je do kraja držao igru u svojim nogama i na kraju došao do pobjede i ukupnih 4:0 u dva ogleda sa Slogom iz Doboja.

MOSTAR: Zrinjski - Sloga Doboj 1:0
(Kordić 52)
Gledalaca: 400
Sudija:

U Tuzli na stadionu Tušanj igrala se repriza prošlogodišnjeg finala Kupa BiH. Prvi susret ova dva kluba igran je u Istočnom Sarajevu kada je Slavija slavila sa 2:0. Tuzlaci su od prve minute danas krenuli agresivno, no njihovi napadi izgledali su jalavo i nedovoljno da se ugrozi gostujući golman Lučić.

Todorović je prvi zaprijetio Mujkiću i to udarcem sa 15-ak metara. U siromašnoj predstavi na Tušnju skoro da se sukobom glavnog sudije Roberta Zrlića i domaćina završilo prvih 45 minuta. Pogodak Tarika Okanovića je poništen, a to je bio razlog da domaći protestuju, no Zrlićeva je riječ u ovom slučaju bila zadnja.

Slavija se i u nastavku branila, da bi kapitulirali u 87. minuti kada je rezervista Emir Kasapović doveo Slobodu u vodstvo. Ali, bilo je prekanso da se napravi nešto više i rezultat je glasio 1:0, što je bio znak da Slavija prolazi dalje.

TUZLA: Sloboda - Slavija 1:0 (Kasapović 87)
Gledalaca: 500
Sudija: Robert Zrlić

Kao i Zrinjski, ekipa Borca u prvom je susretu skoro osigurala plasman u polufinale a danas su to i potvrdili. Rezervni sastav Banjalučana dobro se nosio sa gostima iz Trebinja. U 2. minuti Kajkut je napravio potez više u jednoj izglednoj situaciji. Borac je imao incijativu i nakon toga, ali je Berač uspijevao spasiti gol Leotara.

Ipak, domaći uspijevaju preko Nemanje Bilbije doći i do pobjede. Miloš Babić oboren je u šesnaestercu gostiju i sudija Mevludin Efendić nije se dvoumio. Najstrožu kaznu realizovao je, dakle, mladi Bilbija koji je ušao samo šest minuta ranije. Treba istaknuti i priliku iz 56. minute kada je Magazin sa nekih osam metara dobro šutirao a loptu u korner krajnjim naporom izbacio Starčević.

BANJA LUKA: Borac - Leotar 1:0
(Bilbija 64 - penal)
Gledalaca: 600
Sudija: Mevludin Efendić

Željezničar je u Prijedor stigao sa nešto izmijenjenim sastavom, ali i sa sigurnom zalihom od tri gola iz prvog susreta. Gost iz Sarajeva nisu danas ništa pokazali, ali niti igrači Rudara koji su očajno pokušavali doći do pogodka. Inače, utakmica u Prijedoru bila je najposjećenija, osim toga na tribinama se našla i grupa navijača Želje.

Izvlačenje parova polufinala kao i same utakmice na rasporedu su u proljeće, odnosno nakon što krene proljetni dio prvenstva.

PRIJEDOR: Rudar - Željezničar 0:0

Gledalaca: 1500
Sudija: Muamer Bureković

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.