Iznenađenje u Bremenu

Bundesliga, 19. kolo

Iznenađenje u Bremenu

Arminia Bielefeld napravila je veliko iznenađenje u prvom kolu proljetnog dijela Bundeslige. Na gostovanju kod Werdera u Bremenu slavila je sa 2:1, golovima Marxa i Wichniareka.

Za domaće je pogodio Hugo Almeida pred kraj prvog poluvremena što je i bio konačan rezultat nakon prvih 45 minuta. Pokušao je Werder u nastavku baciti se karte u napada, ali mu to nije donijelo ništa dobro, a gosti su iskoristili jednu kontru za konačnih 2:1.
U drugom nedjeljnom meču Bochum je došao do vrijednih bodova u borbi za opstanak. Protiv Karlsruhera je bilo sigurnih 2:0, a strijelci su bili Fuchs u 27. i Diego Klimowicz u 65. minutu. Za goste je debitovao Dino Drpić, ali se utopio u sivili svog tima.

Rezultati
Bochum - Karlsruher 2:0, Werder - Arminia 1:2. Juče: Hamburg - Bayern 1:0, Borussia Dortmund - Leverkusen 1:1, Hertha - Eintracht 2:1, Hoffenheim - Energie 2:0, Hannover - Schalke 1:0, Stuttgart - Borussia M. 2:0, Koln - Wolfsburg 1:1.

Poredak
Hoffenheim 38 bodova, Hamburger SV 36, Hertha 36, Bayern 33,  Leverkusen 33, Dortmund 30, Stuttgart 28, Schalke 27, Wolfsburg 27, Werder 26, Koln 23, Hannover 20, Eintracht 19, Arminia 17, Bochum 14, Karlsruher 13, Energie 13, Borussia (M) 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.