Iznenađenjima nikad kraja
Slavlje igrača Crawley Towna

Petoligaš prošao dalje

Iznenađenjima nikad kraja

M. Maksimović
Teme:

Da u Engleskoj kada se igra FA Cup rang takmičenja i plasman kluba često ne igra neku važnu ulogu potvrdilo se u duelu Crawley Towna i Derby Countyja.Ekipa Crawley Towna, petoligaša je kreirala veliko iznenađenje pobjedivši Derby County 2:1.

Da će biti neugodan protivnik, Crawley Town je pokazao već u ranoj fazi utakmici kada je golman Michel Kuipers skrivio jedanesterac.  Kuipers je srušio Chrisa Portera, ali se vrlo brzo iskupio odbranivši penal Krisu Commonsu.Nakon toga su domaćini zaigrali puno bolje što je rezultiralo vodećim golom Craiga McAllistera.Derby je stigao do izjednačenja tek u 63.minuti kada na dodavanje tragičara Krisa Commonsa gol za 1:1 postiže Miles Addison.Kada je izgledalo da će ova dva kluba ponovo odmjeriti snage, stigao je hladan tuš za navijače Derbyja.U prvoj minuti sudijske nadoknade Sergio Torres zabija jedan od najdražih golova u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.