Izraelac Shechter zaludio Evropu

Žele ga Nijemci, Englezi, Francuzi, Škoti...

Izraelac Shechter zaludio Evropu

E. Škorić

Napadač Hapoela iz Tel Aviva, Izraelac Itay Shechter, postao je meta brojnih evropskih velikana.

Shechter je "zaludio Evropu" svojim nastupima u grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone, kada je Hapoel, iako ispao, pružao dobra izdanja. Tako su Izraelci sa 3:0 savladali Benficu u petom, a remizirali u Lyonu u šestom kolu.

23-godišnji napadač je u Hapoel stigao u julu 2009. godine, a od tada je u 54 prvenstvene utakmice postigao 30 golova.

"Imam ponude iz nekoliko klubova, ali moj menadžer (Ronen Katsav) rekao mi je da se ne zanosim. Jedna momčad koja me stvarno želi i najviše se trudi da me dovede je Celtic. Liverpool i Lyon su došli da me gledaju, ali sam nažalost bio ozlijeđen. Postoji i interes Schalkea", rekao je Shechter te dodao:

"Mislim da će Hapoel  pokušati da me zadrži u januaru, jer momčad mora ostati zajedno želi li osvojiti ligu. Ali, ja bih bio na pravom iskušenju ako dobijem konkretne ponude iz Engleske, Španjolske ili Njemačke".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.