Izveo užasnu "panenku", predsjednik ga odmah otjerao iz kluba

Koštao klub ispadanja

Izveo užasnu "panenku", predsjednik ga odmah otjerao iz kluba

A. Čaušević

Brendix Parra je promašio penal u Copa Sudamericani te ga je predsjednik Independienta odmah otjerao iz kluba. 

Svi mogu promašiti, pa tako i neki igrač penal. Zbog toga se znaju dobiti zvižduci, vratiti se kući pognute glave i razočaran, ali ono što se desilo u Sudamericana kupu je zaista nevjerovatno.

Promašeni penal je igrača Independientea koštao momentalnog otkaza, tako je odlučio predsjednik paragvajskog kluba Eriberto Gamarra.

Revanš susret protiv La Equidada je završen rezultatom 0:0, baš kao i prvi duel pa su pobjednika ovog dvomeča odlučili kazneni udarci.

Bendrix Parra je pokušao zabiti "panenkom", ali je to uradio na užasan način te protivnički golman njegov udarac zaustavio bez većih problema.

Taj način izvođenja penala je izludio predsjednika Gamarru te je veznjaku odlučio dati otkaz.

"Rukovodstvo je odlučilo da da otkaz Parri zbog načina na koji je izveo penal. Da smo prošli u narednu rundu svaki igrač bi dobio oko 4.800 dolara", rekao je Gamarra te dodao:

"Raskid ugovora je veoma komplikovana situacija, ali život i fudbal idu dalje pa tako i mi trebamo krenuti naprijed".

Svakako apsurdna i bizarna situacija za Parru koji će sada morati potražiti novi klub sa strahom od budućeg izvođenja penala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti