Izvršni odbor FS Japana verifikuje dogovor sa Halilhodžićem

Na sjednici 12. marta

Izvršni odbor FS Japana verifikuje dogovor sa Halilhodžićem

Masahiro Shimoda, sportski direktor Japanskog nogometnog saveza, rekao je da očekuje da će taj dogovor između FS Japana i Vahida Halilhodžića biti odobren na sjednici Izvršnog odbora 12. marta.

Prema izvještavanju japanski medija Halilhodžić ć godišnje zarađivati 2,2 miliona dolara.

Prethodni selektor Japana, Meksikanac Javier Aguirre, dobio je prošlog mjeseca otkaz zbog straha da na ekipu ne utiče slučaj o njegovom navodnom učešću u namještanju utakmica u Španiji. 

Nekadašnji fudbaler mostarskog Veleža i reprezentativac bivše Jugoslavije, Vahid Halilhodžić je tokom karijere, između ostalih ekipa, trenirao i Lille, Rennes, PSG, kao i selekcije Obale Slonovače i Alžira. 

On je prošlog ljeta sa Alžirom napravio iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kad je Pustinjske lisice odveo do osmine finala Mundijala, gdje su od sa 2:1 poraženi od Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.