J. Zanetti: Messi je najbolji

Ništa novo

J. Zanetti: Messi je najbolji

Edmir Škorić

Pohvalama na račun Lionela Messija nikada kraja. Ovaj put kapiten Gaučosa Javier Zanetti uputio je nekoliko komplimenata svom sunarodnjaku.

Interov veteran i kapiten Javier Zanetti opisao je svog suigrača Lionea Messija kao najboljeg igrača na svijetu i priznao kako je nemoguće ćuvati krilnog napadača Barcelone.

"Messi je najbolji igrač na svijetu, ono što on radi sa loptom je nevjerovatno. Ako neko zna kako ga zaustaviti, neka mi onda kaže. Trenutno, on je drugačiji igrač, radost i čast je igrati sa njim u istoj momčadi", izjavio je Zanetti.

Zanetti je govorio o nadolazećim utakmicama Barcelone i Intera u okviru Lige prvaka, no inzistira da je u ovom trenutku za oba igrača važnija reprezentacija koja u srijedu igra važnu kvalifikacionu utakmicu protiv Paragvaja.

"Naš cilj je neposredno kvalificiranje na Svjetsko prvenstvo, ali uskoro ćemo biti konkurenti", primijetio je 36-godišnjak.

Argentina se nalazi na četvrtom mjestu, automatski posljednje mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije za SP. Tako bi Gaučosi, ukoliko ostanu na 4. mjestu, igrali protiv Meksika koji je 4. u Sjevernoj Americi.

Za kraj, Interov desni bek otkrio je tajnu svoje dugovječne mentalne snage.

"Ključ je mentalna snaga. Uvijek nastojim poboljšati, ali također puno pazim na ishranu i na dovoljno sna", izjavio je Argentinac koji je odigrao 135 međunarodnih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti