Jablonec i Teplice podijelili bodove

Prvenstvo Češke

Jablonec i Teplice podijelili bodove

Adnan Beganović

U okviru 3. kola češkog fudbalskog prvenstva danas su odigrana četiri susreta, a u nama najzanimljivijem Jablenec i Teplice su podijelili bodove (1:1).

Tek u 3. kolu Teplice su došle do prvog boda i to u sudijskoj nadoknadi vremena.

Susret su mnogo bolje otvorili fudbaleri Jabloneca, te su u 10. minuti preko Pekharta došli do prednosti. Nakon ovog pogotka Teplice su imale više od igre. Dobru priliku imao je i bh. internacionalac Ajdin Mahmutović, no istu nije uspio pretvoriti u pogodak.

I kada se činilo da će Teplice pretrpjeti treći poraz uzastopno, u sudijskoj nadoknadi vremena Matula pogađa za konačnih 1:1.

Anes Haurdić igrao je za Jablonec od 71. minute, dok su Admir Ljevaković i Ajdin Mahmutović za Teplice odradili cijelu utakmicu.

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati: Budejovice - Sparta 1:0, Ostrava - Brno 3:0, Plzen - Bohemians 2:1.

Jablonec - Teplice 1:1
Jablonec: Špit - Krajčík, Pavlík, Huber, Jablonský (14.Piták) - Vošahlík (71.Haurdić), Loučka, Eliáš, Kovařík - Lafata (88.Beneš), Pekhart.
Teplice: Slavík - Vidlička (78.Došek), Lukáš, Rosa, Matula - Mareš, Ljevaković, Vachoušek, Zoubele (56.Stožický) - Mahmutović, Vondrášek (60.Melunović).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije