Jablonec ubjedljiv na Synot Tip Areni
Bivši napadač Tottanhama, 21-godišnji Tomáš Pekhart

Gambrinus liga 15. kolo, Sslavia - Jablonec 0:3

Jablonec ubjedljiv na Synot Tip Areni

U prvoj utakmici 15. kola češke Gambrinus lige, Slavija iz Praga je doživjela poraz na svojoj Synot Tip Areni, a savladao ih je Jablonec sa 0:2.

Utakmica je bila riješena već u prvom poluvremenu, a u 29. minuti prvi mrežu Slavije zatresa bivši napadač Tottenhama, Tomáš Pekhart.

Trebalo je samo šest minuta da Jablonec udvostruči vodstvo, a drugi gol je postigao još jedan napadač, ali ovaj put pogađa iskusni David Lafata.

U drugom poluvremenu gosti postižu još jedan gol, a konačnih 0:3 je postavio 30-godišnji defanzivac, Petr Zábojník.

Naš mladi reprezentativac, Anes Haurdić ovu utakmicu je počeo na klupi, a u 79. minuti je ušao u igru umjesto Jana Vošahlíka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.