Jagma za golmana Montpelliera

Jagma za golmana Montpelliera

Ekipa Montpelliera za koju od ove sezone nastupa i naš kapiten Emir Spahić pravo je otkrovenje ovogodišnjeg šampionata Francuske. Mnogi su smatrali kako su njihovi rezultati tek privremeni te kako će vremenom doći do krize koja bi ih ugurala u srednji dio tabele.

Međutim, Montpellier je na vrhu ljestvice sa 51 bodom poravnat sa Bordeauxom (istina, uz dvije utakmice više).

No, u fudbalu obično biva tako da manje ekipe koje u jednoj sezoni naprave dobar rezultat budu plijen onih većih i bogatijih, pa se takva sudbina predviđa i Montpellieru.

Prvi koji se našao na meti bogatijih klubova, u ovom slučaju Lilla, Saint Etiennea i Lyona je mladi 21-godišnji golman Johann Carrasso koji je jedan od najzaslužnijih za visok plasman svoje ekipe. Carrasso je u 26 mečeva primio 27 golova. Ugovor sa Montpellierom ga veže do 2012. godine. Ali, koliko će ovaj klub biti u mogućnosti da odolijeva ponudama teško je prognozirati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.