Jagodić: Dok god postoji nada, borit ćemo se za Evropu

Sloboda protiv Radnika

Jagodić: Dok god postoji nada, borit ćemo se za Evropu

Edmir Škorić

Trener Slobode Vlado Jagodić govorio je o duelu sa Sarajevom (0:2), ali i o meču koji predstoji u Bijeljini protiv Radnika.

Sloboda je izgubila od Sarajeva s 2:0 i sada je sve dalje od Evrope, ali ima priliku da se protiv direktnog konkurenta, Radnika, u Bijeljini iskupi navijačima.

"Spreman sam na ono šta donose ove utakmice. Mogu se dešavati pobjede, porazi i neriješeni rezultati. Profesionalac sam, predan sam poslu i imam viziju koju ću izgurati do kraja. Nema nikakvih alarma u klubu. Žao mi je zbog poraza. Protiv Sarajeva smo pobjedom mogli postati najbolja domaća ekipa, ali smo zaista loše odigrali. Kada se pobijedi, igrači su zaslužni, a kada se izgubi, trener je prvi koji mora podnijeti teret. Sarajevo nije bilo ništa bolje od nas, ali je iskoristilo naše određene slabosti. Dešava nam se često da primamo gol u sudačkoj nadoknadi. Kako smo ovu utakmicu odigrali, ispada da bih trebao mijenjati čitav tim. Poraz jeste bolan i težak, ali ništa ne mijenja u mojoj viziji. Konačni cilj ne završava se ovom sezonom. Naravno, ima mnogo dobronamjernih kritika nakon poraza, a na zlonamjerne se ne osvrćem", rekao je Jagodić.

"Utakmica protiv Radnika je utakmica u kojoj neću opteretiti igrače. Ovaj put moramo poraditi na tome da stvorimo manje grešaka od Radnika, a Radnik gotovo da ne griješi. Imaju kompaktnu cjelinu, primaju malo golova i zato imaju četiri boda više od nas. Mi mnogo dajemo, ali i mnogo golova primamo. Ne treba biti iznenađenje što u dvije utakmice ne igramo istim sastavom", dodao je trener crveno-crnih.

"Nadam se da možemo računati na Tandira, jer tek tada Zec dolazi do izražaja. Protivnički treneri traže naše mane i možda smo za neke pročitani", zaključio je Jagodić.

"Radnik ima prednost, neće jurišati na nas, nemaju razloga za to. Radnik je dva puta šutao na gol Sarajeva i uzeo je bod, ali isto tako ima Obradovića, koji je nas kaznio u 90. minuti. Nisam papagaj, nego sam Vlado Jagodić i neću da se ponavljam, ali želimo dati gol više i pobijediti. Dok ima teorije mi ćemo se boriti za Evropu. Pošto je Radnik direktan konkurent, znam koliko nosi ova utakmica", ističe Jagodić.

Jagodić je istakao da će juniore odmoriti i pustiti juniorskoj ekipi, koja protiv Želje igra jako važnu utakmicu.

Povoljnom rezultatu nada se i prvotimac Slobode Nemanja Stjepanović.

"Činjenica da nismo bili pravi protiv Sarajeva. Sada su sve utakmice jake i jedan gol odlučuje. Ispunili smo prvi cilj, ušli smo u Ligu za prvaka i sada moramo u svakoj utakmici davati maksimum. Što se Radnika tiče, čvrsta ekipa, idemo tamo napraviti što bolji rezultat. Želimo se Radniku što bliže primaknuti bodovno", rekao je Nemanja Stjepanović, prvotimac Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jagodić je govorio i o ambicijama Slobode u ovoj sezoni.

"Kada bih razmišljao samo o sebi i svojoj koži. onda bih jasno rekao da nemam nikakvih ambicija osim Lige šest. Ja sam trener koji ima ambicije i sada sam rekao, žarko želim da s klubom iz federalnog dijela izborim Evropu. Nadam se da ću to uraditi sa Slobodom. Želim da ovjerim svoje znanje. Kada sam došao, ljudi u klubu su rekli da je osnovni cilj Liga za prvaka, a moja je želja bila izlazak u Evropu. Pošto imamo koncept stvaranja za dvije-tri naredne godine, neću da gubim vrijeme. Da sam sve ove mlade igrače ostavio po strani, izgubio bih šest mjeseci s tim igračima. Nisam plašljivac trener, želim mladim igračima dati šansu. Ja dobro znam koliko ti momci vrijede bez obzira na sva pregovaranja".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi