Jagodić: I kada igram tenis s kćerkama, idem na pobjedu

Trener Slobode za SportSport.ba

Jagodić: I kada igram tenis s kćerkama, idem na pobjedu

Edmir Škorić

Sloboda će u zadnjem kolu Premijer lige BiH gostovati u Mostaru, a nakon te utakmice saznat ćemo i prvaka za ovu sezonu.

Sloboda je bezbrižna u 10. kolu Lige za prvaka, dok Zrinjski pobjedom može odbraniti titulu. Stoga su sve oči uprte u taj meč i stavlja se pritisak na Jagodića i njegove igrače, tako što se pojedini plaše da će "bez imalo želje" tim s Tušnja pasti Pod Bijelim brijegom.

"Svako u današnje vrijeme priča ono što njemu odgovara u datom momentu, a onaj ko analizira moje utakmice, neka ih pogleda i neka vidi da li tu ima išta što nije bilo fer i sportski. Ako se nađe bilo koji crv sumnje, ja prestajem biti trener. I kada igram tenis s kćerkama, idem na pobjedu", poručio je Jagodić za SportSport.ba.

U današnjem saopštenju Fudbalskog kluba Željezničar je izrazio nadu da će tim "uvijek rječitog Vlade Jagodića" odigrati fer i korektno u zadnjem kolu.

"Smiješno je da ljudi koji vode klub sa takvom tradicijom uzimaju sebi za pravo da sopstvene propuste i slabosti 'prebacuju' u tuđe dvorište, u ovom slučaju na Slobodu i mene lično. Pa igrali smo mi i na Grbavici časno i pošteno, a izgubili sa 4:2. Tada je sva sportska javnost vidjela 'da je sve bilo pošteno'. Podsjećam da je Sloboda pod mojim vodstvom odigrala po dva puta neriješeno i sa Željezničarom i sa Zrinjskim i dala im na tim utakmicama po tri gola", tvrdi Jagodić.

"Degutanto je što me spominju. Znamo svi dobro šta se sve dešavalo oko mojih igrača, odsnono igrača moje ekipe ranije i na koji su se način odvodili. Ovo je krizni trenutak za Savez, a ako mu iko želi dobro, želim mu ja, vodio sam mladu reprezentaciju bolje nego mnogi, a sada želim časno i pošteno završiti sezonu. U zadnje vrijeme su svi spremni iz raznih interesa da izvrću i pišu kako kome odgovara", dodao je Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neka prvak bude onaj ko to zasluži na kraju sezone i Sloboda i Vlado Jagodić nikako neće biti ti koji će na bilo koji način naštetiti regularnosti ove lige. U Mostaru ćemo igrati s najboljim igračima koje imamo na raspolaganju, kao što je uvijek bio slučaj", tvrdi strateg crveno-crnih.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi