Jagodić izbacio Pehara iz reprezentacije!

Potez za svaku pohvalu

Jagodić izbacio Pehara iz reprezentacije!

A. Beganović

Selektor mlade bh. reprezentacije Vlado Jagodić sa spiska je izbacio nogometaša Zrinjskog Mile Pehara, koji je jučer pokušao zaustaviti igrača Veleža Tarika Cerića i tako ga ostaviti u nemilosti huligana domaćeg kluba.

Podsjetimo da je jučerašnja utakmica osmine finala Kupa BiH između Zrinjskog i Veleža prekinuta u sudijskoj nadoknadi kod rezultata 0:1 (strijelac Rijad Demić), nakon što su domaći huligani utrčali u teren u želji da se fizički obračunaju sa igračima izabranika Mirze Varešanovića.

Nesportski se ponio Mile Pehar, igrač Zrinjskog, koji je podapeo nogu igraču Veleža Tarika Ceriću, no srećom nije uspio u svojoj namjeri, pa je na kraju sve završilo dobro.

"Dok sam ja selektor neke stvari u mladoj reprezentaciji će se poštivati. Sinoć sam saznao za nesportsko ponašanje Pehara i odmah jutros sam reaagirao. Suspendovao sam njegov poziv jer takvim igračima nije mjesto u reprezentativnom dresu", rekao je Jagodić za SportSport.ba.

"Kada sam preuzeo reprezentaciju rekao sam da će se morati poštivati neka pravila, pogotovo zbog toga što se radi o mladoj reprezentaciji. Konsultovao sam se i sa svojim pomoćnicima, rekao sam im da ću Pehara suspendovati i svi su odobrili taj moj potez. Nisam tu da sudim, odnosno Disciplinski organi će donijeti odluku o njegovoj eventualnoj kazni, no ponavljam, dok sam selektor takvi igrači neće biti dio nacionalnog tima", dodao je Jagodić.

Selektor mlade reprezentacije istakao je da neće žuriti sa pozivanjem novog igrača, odnosno da će u ponedjeljak uputiti poziv trojici fudbalera iz domaćeg prvenstva.

"Pored Pehara odlučio sam da za ove akcije ne pozivam ni Asmira Suljića, koji je bio među kandidatima. Jednostavno, i on se nije sportski ponio u Trebinju, tako da neću računati ni na njegove usluge. Pozvat ću još tri fudbalera, ali ću sačekati ponedjeljak jer vidite kakva je situacije, ko zna šta se može desiti u narednom kolu", zaključio je Jagodić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.