Trener Slobode o eventualnom povratku Pirića

Jagodić: Mnogi me ne poznaju

E. Čaušević

Nogometaši Slobode nastavljaju sa pripremama u Međugorju.

Vlado Jagodić ne štedi svoje izabranike svjestan da ih u drugom dijelu sezone očekuje veliki broj važnih utakmica u kojima će morati dati svoj maksimum. 

Jagodić je za SportSport.ba govorio o pripremama, mladim igračima, dolasku novog pojačanja, te golmanu Kenanu Piriću. 

"Jučer smo momci odradili dva teška treninga, a jutros smo završili trening na kojem je akcenat bila snaga. Sutra imaju jedan trening i ujutro će dobiti malo slobode. Popodne ćemo odigrati jedan vid kontrolne utakmice između naša dva tima, a imamo sve uslove da zamišljeni plan sprovedemo u djelo", kaže Jagodić. 

Nekadašnji selekor naše mlade reprezentacije već ranije je priznao da će mladi igrači dobiti mnogo veću šansu u drugom dijelu sezone.

"Što se tiče mladih igrača, ja sam tu mnogo oprezan i ne želim da izgore. Izdržavaju odlično i zaslužuju sve pohvale. Zato su i dobili priliku da budu u prvom timu Slobode", jasan je naš sagovornik. 

Sloboda će uskoro dobiti pojačanje u veznom redu.

"Predsjednik i direktor su sinoć stigli iz Ulcinja u Sarajevo i mi ćemo se između ova dva treninga čuti da napokon i tu situaciju razriješimo. Nadam se da ćemo izabrati najbolje", ističe trener Tuzlaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jučer se pojavila informacija da bi se na Tušanj mogao vratiti golman Kenan Pirić, koji je bio na pragu odlaska u inostranstvo, ali sada je još uvijek bez kluba.

"Ja sam prije svega iznenađem takvom izjavom nekoga. Onaj ko mene zna, a očito da me mnogi ne znaju, zna da sam po tom pitanju jasan. Mi smo doveli golmana umjesto Pirića, a on je imao priliku i odlučio se za jednostavno razilaženje sa klubom. Imamo tri golmana ovdje, s kojima sam ja zadovoljan i već sam rekao onaj ko me dobro poznaje zna kako ću ja postupiti", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef stručnog štaba FK Sloboda Vlado Jagodić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi