Jagodić: Ne želim da prijetim bilo kome, ali optimizam mora postojati

Borca čeka još jedan derbi u nedjelju

Jagodić: Ne želim da prijetim bilo kome, ali optimizam mora postojati

E. Škorić

Borac je u prošlom kolu poražen na Grbavici od Željezničara, ali već za vikend želi da se vrati na pobjedničke staze.

Banjalučani su startali u sezonu s dvije pobjede, a onda su zaustavljeni od Željezničara i danas se trener Vlado Jagodić najprije osvrnuo na taj meč.

"Idemo iz derbija u derbi. Sigurno bi bila bolja atmosfera da smo napravili bolji rezultat na Grbavici, ali bez obzira na to, ostavili smo meč sa Željom iza sebe. Koštala su nas pet minuta drugog poluvremena, ali imam osjećaj da radim s trezvenom grupom igrača i ovaj poraz nas je još više ujedinio. Upravo iz toga proizilazi da u meč sa Zrinjskim idemo mnogo bolji nego što smo bili na Grbavici. Nismo se u Sarajevu branili, što je uostalom pokazala statistika, ali napravili smo neke greške koje je domaćin kaznio. Ovo govorim jer to ne smijemo ponoviti jer je i Zrinjski takav tim koji zna da kažnjava greške", rekao je Jagodić na konferenciji za novinare.

Svjestan je Jagodić da njegovu ekipu čeka još jedan paklen meč.

"Oni imaju dobar izbor igrača, jesu u krizi rezultata, ali nikako u krizi igre jer stvaraju mnogo šansi. Vidio sam da već upisuju bodove u Banjaluci, ali zna njihov trener Mladen Žižović šta ih ovdje čeka. Mi nemamo razloga niti komocije da razmišljamo o bilo čemu drugom osim o pobjedi. Naravno, to u fudbalu nije uvijek tako prema željama. Uostalom, Zrinjski je protiv Radnika u prvih pola sata mogao da vodi 3:0, a na kraju nisu pobijedili. Ja ne želim da prijetim bilo kome, ali optimizam mora biti prisutan kod nas. Možda do reprezentativne pauze možemo biti čak i prvi . Svaka naredna utakmica je najbitnija, ali moramo da razmišljamo i na evropski meč u koji bi želio da uđemo u pobjedničkom raspoloženju. Zato je i predstojeći duel usko povezan sa susretom sa Sutjeskom. Očekujem od igrača da adekvatno odgovore na ove izazove. Svaka čast Zrinjskom, ali vjerujem da im nećemo dati ni 10 minuta loše igre, kao što je bio slučaj na 'Grbavici', te da ćemo se radovati na kraju".

On u duelu sa Zrinjskim ne može da računa jedino na nedovoljno oporavljenog beka Aleksandra Subića.

Duel sa Zrinjskim kratko je prokomentarisao i ponajbolji igrač Borca, mladi Vladan Danilović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Suvišno je govoriti o Zrinjskom, koji ima kvalitetnu ekipu, možda i najbolji 'roster' u m:tel Premijer ligi i protiv njih su uvijek neizvjesne utakmice. Međutim, sigurno se i mi nešto pitamo pogotovo jer igramo na našem stadionu. Iskreno, jedva čekam utakmicu", rekao je Danilović.

Borac - Zrinjski igra se u nedjelju od 17 sati uz direktan prenos na Areni Sport.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1921boy
Prijetio si Želji i dobio po ****i
4 1
Platonova
Zašto se ponašate kao da je Željezničar pobjedio 6:0 ? Solidna igra Borca, kriva su 2 igrača kao i Jagodić što ih na vrijeme nije izveo, a da se to desilo bilo bi svega. Vidi se ozbiljan iskorak Borca
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi