Jagodić: Neizmjerno sam sretan

Održana press konferencija u Plavom salonu

Jagodić: Neizmjerno sam sretan

E. Škorić

Borac je u pretposljednjem kolu Premijer lige na Grbavici savladao Željezničar i osvojio titulu. Poslije susreta u Plavom salonu održana je press konferencija, na kojoj su govorili treneri obje ekipe.

"Neizmjerno sam sreta. Obuzele su me emocije. Ovo su dvije najbolje ekipe u posljednje dvije sezone. Nismo slučajno došli do trofeja, uradili smo mnogo kroz cijelu sezonu. Došli smo na Grbavicu po bod koji nam je garantovao titulu, ali prilika nam se ukazala za sva tri što smo i iskoristili", rekao je Jagodić, dodavši:

"Utakmica nije bila baš najbolja, ali najbitnije je da je sve prošlo fer i korektno. Ovo je veliki korak za naš fudbal. Moji igrači zaslužuju sve čestitke, oni su najzaslužniji".

Na pitanje novinara koje su najbitnije pobjede Borca ove sezone, Jagodić je rekao: "Sigurno ona na Koševu protiv Sarajeva, jesenas protiv Željezničara i na otvaranju protiv Širokog. Svi osvojeni bodovi su plod dobrog rada čitave ekipe".

Ovo je bila posljenja utakmica Jagodića na klupi Borca, jer je imenovan za novog selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Naravno da mi je teško što napuštam klupu Borca. Svaki trener želi sa svojim timom igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Amar je imao tu priliku. Volio bih da Borac bude bolji nego što je sada"

"Želio bih čestitati Borcu, pogotovo njihovom treneru, jer trenerima je najteže. Znam koliko je potrebno uložiti truda za ovakav rezultat. Igrali smo protiv ekipe za koju smo znali da će biti prvak, jer u našem prvenstvu nema iznenađenja u posljednjem kolu", rekao je Amar Osim, dodavši:

"Bili smo apsulutno nemotivisani, bili smo van utakmice. To se i protiv slabijih ekipa, a ne protiv Borca, vrati porazom. Nismo uspjeli zahuhati, bili smo mlohavi. Rezultatski smo izgubili titulu kada smo kod kuće prosuli šest bodova".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.