Trener Slobode nakon Čelika

Jagodić: Od četvrtka neki igrači više neće s nama trenirati

D. Kurbegović

Fudbaleri Slobode danas su protiv Čelika bili pod imperativom pozitivnog rezultata, a izabranici Vlade Jagodića vodili su 2:0, ali su onda kukavičkom igrom dopustili da se Čelik vrati u igru, te dođe i do izjednačenja (2:2).

Tuzlaci su tako ostali bez tri boda, koja bi ih sigurno mnogo podigla, nakon nešto lošijih rezultata.

Razočaran je bio i strateg gostiju Vlado Jagodić, koji je istakao da se ozbiljnoj ekipi ovakve stvari ne smiju dešavati, ali je i čestitao Čeliku, te je zaključio da je konačni rezultat najrealniji ishod snaga.

"Drago mi je uvijek doći u Zenicu, znali smo da je Čelik u problemima, ali nije to ekipa koja nema glavu i rep. Vidjelo se da smo u prvom poluvremenu željeli da dobijemo isto kao prošle sezone kad smo slavili golovima u drugom dijelu. Imali smo mnogo prilika nismo iskoristili, vodili smo 2:0 i pametna ekipa, ja kao trener isto trebali smo to privesti u svoju korist mirno, a na kraju smo mogli izgubiti. Čeliku čestitam jer se digao u momentima, kada su svi mislili da će pasti. Kajem se što sam rano izveo Kalezića, jer je to igrač koji uvijek dobrim potezom može riješiti utakmicu, ali isto tako mislio sam da ćemo ulaskom Jahića dobiti još više na mirnoći u sredini. Ipak mi smo prepustili igru protivnika, dali su jedan gol, pa su nas stisli izjednačili, digla se publika i sve je išlo u korist Čelika. Očekivao sam više, ja lično, ali kada se sve sabere ovo je sigurno najrealniji rezultat utakmice", istakao je Jagodić.

Pojedini igrači neće više trenirati s prvom ekipom Slobode, što je potvrdio iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Odgovornost mora da postoji, moraju shvatiti igrači da je Sloboda veliki klub, koji je na zdravim nogama. Ja to odgovorno tvrdim, oni moraju znati koji teret nose, vidjet ćete u četvrtak ko više neće raditi s prvim timom. Neću ja na svoju štetu da ovo više trpim, ušao sam u ozbiljan posao. Naredne godine slavimo 100 godina kluba i želimo da sve pripremamo za taj jubilej i da osvojimo nešto. Trenutno imamo 28 igrača, to moramo skratiti, priključit ćemo i dva juniora prvoj ekipi. Treneri uvijek snose odgovornost, ja sam odgovoran i preuzimam na sebe, ali igrači koji uđu s klupe i misle da mogu šetati na terenu to više ne može. Ja i dalje mislim da smo ozbiljna ekipa, ali ovo danas nam se desilo slijedom raznih okolnosti. Mi smo imali konfuziju u odbrani, posebno na našoj desnoj strani, oni su prebacili težište na našu desnu stranu. Čelik je prebacio odgovornost i ulogu favorita na nas, mi smo spremnija ekipa od Čelika, ali konfuzija u igri doprinese ovome danas. Moji najiskusniji igrači su pobjegli od igre i to se više ne smije dešavati", kazao je Jagodić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi