Jagodić: Odlazim teška srca

S Banjalučanima osvojio titulu

Jagodić: Odlazim teška srca

D. Banović

Vlado Jagodić je sa fudbalerima Borca ostvario veliki uspjeh, ali ovaj izuzetni trener neće imati priliku da svoj tim vodi u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Da vam budem iskren, teško mi je što odlazim iz Borca, jer normalno je da sam kao i svaki drugi trener želio da vodim ekipu u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nažalost to se neće desiti, jer neke stvari se nisu poklopile i ja ću po drugi put na sličan način da odem iz Borca. Klubu želim sve najbolje u narednoj sezoni i na međunarodnoj sceni", kazao je Jagodić.

Prije dvije godine ste otjerani iz kluba zbog toga što tadašnja uprava nije smatrala za shodno da imate ugovor. Da li ste i sad pod pritiskom napustili kormilo Borca?

"Neću vam na to pitanje ništa više reći od onog što sam već rekao ranije, a to je da sam sebe vidio na klupi Borca i u narednoj sezoni", dodao je Jagodić.

Trofejni trener smatra da će uprava kluba napraviti pogrešan korak ukoliko za njegovog naslednika imenuje nekog trenera koji slabo poznaje stanje u klubu.

"U prošlosti se pokazalo da treneri koji ne poznaju dobro stanje u klubu i igrački kadar ne bilježe dobre rezultate. Ja vjerujem da će uprava Borca pronaći pravo riješenje za klu".

Odmah nakon meča sa Leotarom počinju pripreme mlade reprezentacije BiH za meč sa San Marinom.

"Ovaj posao ću raditi savjesno i maksimalno profesionalno kao što je to bio slučaj i u Borcu. Vjerujem u igrače koje sam pozvao u našu mladu selekciju i očekujem pobjedu u San Marinu, ali i dobar rezultat i u cijelim kvalifikacijama", istaknuo je Jagodić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti