Jagodić održao obećanje

Borac slavio u Zenici

Jagodić održao obećanje

D. Banović

Prije polaska u Zenicu, strateg Borca, Vlado Jagodić je otvoreno rekao da će pobjediti Čelik na Bilinom polju i održao je obećanje.

Nakon ove izjave niko nije vjerovao da će se pobjednik Kupa BiH iz Zenice vratiti sa tri boda, posbeno nakon slabe igre i jednog boda osvojenog protiv Veleža. Trijumf od 1:0 je vrijedan i možda naznaka Borčevog povratka u sami vrha tabele.

"Ja sam jednostavno vjerovao u svoje momke i hrabrio sam ih poslije onog nerješenog rezultata protiv Veleža. Prevazišli smo sve probleme i došli do pobjede. Istina, imali smo i dosta sreće, jer je Čelik bolje otvorio utakmicu, stvorili su nekoliko prilika, međutim nisu ih iskoristili. Mi smo u drugom dijelu promjenili taktiku i to nam se ispaltili. Jednostavno vjerovali smo da Čelik neće izdržati visok ritam tokom cijele utakmice. U finišu su pali i to je bilo kobno za njih", kaže Jagodić.

Prije prvenstvene pauze Borac će na Gradskom stadionu da odigra utakmicu protiv Slavije. U ovom susretu crveno plavi će pokušati da prekinu niz od četiri utakmice bez pobjede na svom terenu.

Posljednju pobujedu u Banjaluci fudbaleri Borca ostvarili su u 27. kolu pošle sezone i to 8. maja protiv Modriče 4:0. Nakon toga uslijedio je poraz od Olimpika 0:2, pa na otvaranju nove sezone i od Širokog Brijega 2:3, zatim protiv Veleža 1:1. U međuvremenu Borac je i protiv Lozane odigrao 1:1 u revanš meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.