Jagodić: Pirić me razočarao

Strateg Slobode za SportSport.ba

Jagodić: Pirić me razočarao

Dino Kurbegović

Nogometaši tuzlanske Slobode nakon prvog dijela prvenstva u Premijer ligi zauzimaju šestu poziciju s 29 bodova. 

Ekipa s Tušnja dolaskom Vlade Jagodića na klupu ove ekipe odigrala je sjajan finiš prvog dijela prvenstva, te se s pravom može nadati plasmanu u Ligu za prvaka na proljeće.

Ovih dana po medijima se spominju mnogi odlasci i eventualno dolasci igrača. Navodno Pirić i Bobić napuštaju klub, a Veselinovića i Kostića želi Željezničar. Kontaktirali smo i šefa struke Vladu Jagodića, koji je iznenađen brojnim natpisima u medijima, te špekulacijama oko igračkog kadra i dovođenja igrača, koji nemaju veze s istinom.

"Odgovorno tvrdim da nema nikakve istine da Sloboda želi dovesti Denija Simeunovića kako pojedinci pišu, on je dobar igrač, ali nama u ovom trenutku nije potreban igrač tih karakteristika u napadu. Kada je u pitanju Kenan Pirić, mogu kazati samo da sam razočaran i da se jedan reprezentativac ne bi po mome skromnom mišljenju trebao tako ponašati. Pogotovo jer je bio na prvom mjestu po mom prijedlogu ljudima koji vode klub za reviziju ugovora i povećanje primanja. Kada su u pitanju Kostić i Veselinović, ja računam na njihove usluge i mislim da je teško izvodivo da na zimu odu iz Slobode. U slučaju Adnana Bobića nemam poseban komentar, on je isključiv da raskine ugovor i ja nikoga neću moliti ko se ne vidi u ekipi sa mnom u suradnji. Još bih dodao da nije istina da razmišljamo o golmanu Čelika Branislavu Ružiću, mi ćemo jasno i glasno na vrijeme objaviti koga planiramo da angažujemo", ističe Jagodić.

Nastojat će se pojačati nakon održane Skupštine, ali neće biti nikakvih igrača na probnom radu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želimo da se adekvatno popunimo, ali poslije Skupštine koja će biti održana u petak. Želimo angažovati igrače, koji se žele dokazivati i s potrebnim kvalitetom.Nikakve probe i nuđenja ne dolaze u obzir. Mi jasno znamo šta nam treba i tim putem idemo bez "pompe" i licitiranja. Kada završimo dovođenje igrača tada ćemo objaviti, sve ostalo su špekulacije i "račun" bez krčmara". Nama su prioritet centralni napadač i to mlađi, da uz Krpića donese veću efikasnost, te centralni vezni igrač, te jedan mlađi zadnji vezni, koji je viši od ovih što trenutno imamo.Ja nisam rekao da izričito tražimo golmana, jer imamo dva izuzetno perspektivna čuvara mreže Muminovića i Erića, teško je sada naći dobrog golmana, a da je slobodan. Ako se otvori kakva kvalitetna opcija, sigurno da ćemo reagovati, ja se nikada gdje god sam radio nisam plašio dati šansu mladom igraču", kazao je za SportSport.ba Vlado Jagodić. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi