Jagodić: Pobjednik će igrati u finalu Kupa

Trener Čelika vjeruje u svoje izabranike

Jagodić: Pobjednik će igrati u finalu Kupa

Adnan Beganović

U  prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je obavljeno žrijebanje parova četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a voljom istog odlučeno je da snage između ostalog odmjere Čelik i Široki Brijeg.

Pored Olimpica i Željezničara najzanimljiviji je sasvim sigurno duel Čelika i Širokog Brijega, a trener zeničke momčadi Vlado Jagodić, smatra da će momčad koja trijumfuje igrati u finalu najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji.

"Nismo baš bili miljenici sreće, niti mi, a niti Široki Brijeg. Mislim da se radi o momčadima podjednake kvalitete, te da se pobjednik neće znati do posljednjeg sudijskog zvižduka revanš susreta. I mi i Širokobriježani smo realno slabije ušli u sezonu, pa ćemo sve karte baciti na Kup", za SportSport.ba je istakao trener Čelika Vlado Jagodić.

"Naše ambicije se znaju, a to je dočekati proljeće u najmasovnijem takmičenju u našoj zemlji. Sa Širokim smo već igrali u prvenstvu, nadigrali smo ih na domaćem terenu, tako da ih dobro poznajemo. Pred početak sezone od nas niko nije tražio da budemo prvi, drugi ili treći u prvenstvu, želimo stabilizovati ekipu, privući gledaoce na Bilino Polje, ali ako smo već stigli do četvrtfinala, zašto ne učiniti sve, pa i izboriti Evropu kroz Kup. Mislim da će bolji iz našeg dvomeča igrati u finalu Kupa", zaključio je Jagodić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti