Jagodić: Poštujemo prvaka, ali želimo pobijediti

Tuzlaci optimistični pred nedeljni duel

Jagodić: Poštujemo prvaka, ali želimo pobijediti

E. Dindić

U okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaleri Slobode dočekuju na Tušnju ekipu Zrinjskog. Tim povodom na Tušnju organizovana je press konferencija, gdje se prisutnim novinarima obratio šef stručnog štaba Vlado Jagodić, te vezni fudbaler Slobode Amer Osmanagić. 

Prisutnim novinarima prvi se obratio šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić, koji je optimističan pred nedjeljni susretu

"Imamo zaista složenu situaciju. Neki su imali obaveza sa reprezentacijom, neki su povrijeđeni, ali zaista zbog toga nisam želio da igramo prijateljsku utakmicu. Nama u nedjelju dolazi prvak države i imamo dozu respekta, ali mi želimo da se pitamo u tom susretu. Ako ne budemo pravi u nedelju, tri boda protiv Viteza i bod iz Krupe gube na značaju. Sloboda duže vremena nema pobjede protiv Zrinjskog, ali sam potpuno ubijeđen da smo stali psihološki na noge i da konačno trijumfujemo, zašto da ne? Razmišljam o varijanti, da počnem susret sa Smajićem i Tandirom. Njih dvojica jako dobro rade na treningu. Kada sagledamo sve, očekuje nas težak posao protiv Zrinjskog. Neće nam biti lagano", rekao je Jagodić te dodao:

"Kolega Slišković i ja se poznajemo dugi niz godina, prvi put smo se sreli 2006. godinec i on je tada bio na klupi Zrinjskog. Vrijedi napomenuti da je ekipa Zrinjskog, pretrpila određene igračke promjene, ali mislim da su i oni dalje jako opasni. Dobro smo ih skautirali, ali ako ne budemo skoncentrirani svih 90. cminuta imaćemo dosta problema. Oni svaki trenutak nepažnje iskoriste, i ako ne budemo pravi imaćemo velikih problema. Ne očekujem efikasnu utakmicu kao u onom susretu gdje je rezultat bio 3:3, ali očekujem jednu tvrdu utakmicu, taktičko nadmudrivanje i nadam se  na kraju tri boda zašto da ne. Tačno je zaista da smo u ovom trenutku nefikasni, ali imamo zaista čvrstu igru što obećava. Smatram da oni fudbaleri koji izađu u nedelju na teren, očekujem da daju sve od sebe, jer bolja utakmica od duela sa prvakom države nema", zaključio je Jagodić. 

Amer Osmanagić ne krije optimizam pred nedeljni duel sa ekipom Zrinjskog. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nakon pobjede u Vitezu i osvojena tri boda atmosfera je mnogo bolja. Mi iz kola u kolo igramo sve bolje. Dolazi nam prvak države i to je zaista super stvar, igramo zaista protiv jednog jakog protivnika. Mi ako damo sve od sebe sigurno je da dobar rezultat neće izostati. Mi smo spremni a svakako pozivam sve naše navijače da dođu i podrže nas a mi ih sigurno nećemo razočarati", zaključio je Osmanagić.

Podsjetimo susret 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u nedelju sa početkom u 20:00 h. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi