Jagodić produžio ugovor s Borcem
Vlado Jagodić

Dobio povjerenje do kraja sezone 2009/10

Jagodić produžio ugovor s Borcem

Vlado Jagodić danas je produžio ugovor sa Fudbalskim klubom Borac, prema kojem će šef stručnog štaba banjalučkog premijerligaša ostati do kraja sezone 2009/10.

„Potpisao sam ugovor u trajanju od godinu i po dana. Uslovima sam zadovoljan, ali novac nije bio presudan u mojoj odluci da produžim ugovor sa Borcem. Učiniću sve da se što prije plasiramo u vrh našeg fudbala, tamo gdje je klubu poput Borca i mjesto“, istakao je Jagodić za SportSport.ba, nakon što je sa Borcem dogovorio saradnju u pomenutom periodu.

On je naglasio i kako će se početkom 2009. godine znati imena igrača koji će doći u Borac u nastupajućem zimskom prelaznom roku.

Drago mi je zbog Vranješa
Trener Jagodić smatra kako je odlazak Ognjena Vranješa u Crvenu zvezdu hendikep za Borac, ali i kako mu je na jedan način drago što je ovaj igrač otišao u Beograd.
„Vranješ je odličan igrač, ali i čovjek. Mlad je i iz Zvezde se može afirmisati na najbolji način. To je dobro i za Borac i za bh. fudbal, jer će njegovim napretkom dobiti i mlada reprezentacija BiH za koju nastupa. Na koncu, on bi jednog dana mogao biti i okosnica tima A selekcije BiH“, mišljenja je Jagodić.
„Jedino što vam u ovom trenutku mogu reći je da smo u pregovorima sa pet provjerenih, to jeste kvalitetnih fudbalera. O njihovim imenima sada ne želim da govorim. Sve će biti poznato do prozivke za proljećni dio šampionata u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Pripreme ćemo početi 11. januara naredne godine i vjerujem spremiti se kvaliteteno kako bi u nastavku prvenstva igrali zapaženu ulogu kako na Gradskom stadionu u Banja Luci, tako i na gostovanjima“, kazao je Jagodić za najčitaniji sportski portal u BiH.

Borac je prvi dio sezone završio na devetom mjestu tabele sa 20 osvojenih bodova. Imaju 15 manje od jesenjeg šampiona Slavije, te sedam više od pretposljednjeg Travnika, odnosno pozicije koja vodi u niži rang takmičenja.

„Naše ambcije u proljećnom dijelu sezone su da budemo bliži vrhu nego dnu tabele. Ne mogu reći da gajimo evropske ambicije, ali one će nam sigurno biti cilj u narednoj sezoni“, decidan je bio Jagodić.


Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.