Vlado Jagodić novi šef struke Radnika iz Bijeljine

Ponovo u Premijer ligi

Vlado Jagodić novi šef struke Radnika iz Bijeljine

Adnan Beganović

Iskusni stručnjak, Vlado Jagodić, novi je šef stručnog štaba Radnika iz Bijeljine.

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine imenovan je za novog šefa stručnog štaba Radnika iz Bijeljine.

Jagodić će na klupi ekipe iz Semberije naslijediti također nekadašnjeg selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, Darku Nestorovića, koji je prije duela sa Željezničarem podnio ostavku.

Jagodić se tako vraća u Premijer ligu nakon nekoliko mjeseci odmora, a posljednji klub koji je vodio u elitnom rangu našeg fudbala bio je Borac s kojim je ljetos uspio preći p rvu prepreku u kvalifikacijama za Evropa ligu.

Jagodić je vodio nekoliko bosanskohercegovačkih klubova, a u Banja Luku je donio jedini titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Sa Radnikom će pokušati izboriti ostanak u eliti, a po svemu sudeći do posljednjeg kola će ekipa iz Semberije voditi grčevitu borbu za premijerligaški status.

Ovaj iskusni stručnjak na klupi Radnika debitovat će za vikend kada će njegovi izabranici na Tušnju odmjeriti snage sa Tuzla Cityjem. Do kraja sezone Radnik će igrati još sa Slobodom, Olimpikom i Širokim Brijegom u Bijeljini, dok će osim kod Tuzla Cityja gostovati još i kod Mladosti, Krupe i Sarajeva.

Trenutno se Radnik nalazi na 10. mjestu tabele gdje zapravo želi i ostati. Sedam kola prije kraja sezone ekipa iz Semberije ima 21 bod, dok Olimpik kao jedanaestoplasirani ima bod manje, a Krupa kao posljednjeplasirana ima dva boda manje.

Jagodić je osim Borca i mlade reprezentacije u dosadašnjoj karijeri između ostalog vodio i Čelik, čijim navijačima će ostati u dobrom sjećanju, te Laktaše, Kozaru, Slobodu, Jedinstrvo iz Bihaća...

Top Komentari

Bordobjeli
Tu im je i kraj...
6 0
Saimai1316
Nebi me iznenadilo da jado vlagodic najavljulje borbu za titulu sljedece sezone direkt iz cvjate
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi