Jagodić: Sutrašnjom utakmicom   mogli bi mnogo toga dobiti

Trener Slobode pred subotnji derbi

Jagodić: Sutrašnjom utakmicom mogli bi mnogo toga dobiti

E. Dindić

U subotu u okviru 5.kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine na Tušnju se sastaju ekipe Slobode i Zrinjskog.

Tuzlaci u ovaj susret ulaze u lošem ritmu odnosno nakon poraza protiv ekipe Krupe na gostovanju, dok ekipa Zrinjskog ima imperativ pobjede na Tušnju. 

Trener Slobode Vlado Jagodić na današnjoj press konferenciji obratio se prisutnim novinarima i iznio svoja razmišljanja pred subotnju utakmicu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

" Još uvijek smo pod uticajem tog poraza u Krupi, više je izražen rezultatski nego što smo to zaslužili. Kao što smo rekli  na početku sezone, primarni cilj nam je bio ulazak u Ligu za prvaka, ali kako se približava kraj ove Lige polako nam se otvara i borba za to četvrto mjesto koje vodi u Europu. Taj izlazak u Europu bi bio Slobodno kao da smo titulu osvojili. Ovom utakmicom se ništa ne završava ali se mnogo može dobiti. Lijepo je reći da se sutra sastaju dva kluba koja su najefikasniji u Ligi, ali isto tako sastaju se dva kluba gdje jedan od tih klubova ima pedest posto više primljenih golova. Sutrašnja utakmica nam može donjeti tu lagodnost, koju mi potajno priželjkujemo a to je ta pogodnost koja donosi četvrto mjesto. Europa bi mnogo donjela posebno mladim igračima, a šta bih to za njih značilo mislim da i oni trebaju da znaju. Sutra nam dolazi aktuelni prvak, lider lige, ekipa koja ima samo jedan poraz na gostujućim terenima. Ekipa koja poslije promjene trenera mnogi su očekivali da igra im padne međutim oni igraju još mnogo bolje. Ja mislim da mojim igračima na treba veća motivacija od toga",zaključio je Jagodić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi