Jagodić: Taty je zanimljiv igrač, ali nismo ga mogli dovesti

Trener Slobode o mladom Francuzu

Jagodić: Taty je zanimljiv igrač, ali nismo ga mogli dovesti

S. Mlaćo

Tamnoputi Francuz Guillaume Taty (20) u proteklom periodu trenirao je sa FK Sloboda, te se pokušao nametnuti struci Tuzlaka kako bi potpisao ugovor i u novoj sezoni Premijer lige BiH nosio crveno-crni dres.

Ipak, to nije uspio ostvariti, s obzirom da je Taty napustio Tušanj, a sada se nalazi na probnom radu u HŠK Zrinjski.

"Taty je jako zanimljiv igrač i trenirao je kod nas dva dana, ali njegovom ostanku i eventulanom angažmanu ovisile su obaveze prema samom igraču, njegovom klubu i Slobodi koje nam u ovom trenutku ne odgovaraju", kazao je šef struke FK Sloboda Vlado Jagodić.

Taty je u BiH stigao iz Angebacka, člana četvrte lige Švedske koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Šener Bajramović, dok je predsjednik kluba  Reuf Jahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da je Jahić za švedske medije kazao da će Pogbu, kako u Angebacku zovu mladog Francuza, od Zrinjskog ukoliko on potpiše ugovor tražiti obeštećenje od 25. 000 eura.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi