Jagodić: U Mostar po novu pobjedu

Borac gostuje Veležu

Jagodić: U Mostar po novu pobjedu

D. Banović

Lider Borac će put ka tituli nastaviti u Mostaru gdje će biti gost Veleža. Ova dva sastava su u prva dva kola nastavka sezone jedina ostvarila maksimalan učinak, pa ljubitelji fudbala s pravom očekuju dobar fudbal.

Borac u Vrapčiće dolazi sa Damjanovićem i Mikićem, koji su protiv Drine pauzirali zbog žutih kartona. Od povrede se oporavio i Milan Stupar, tako bi i on trebalo da zauzme svoje mjesto na desnom boku, jedino je neizvjestan nasup Dragoslava Stakića.

"On ima bolove u leđima i nije trenirao u dva posljednja treninga. Vidjet ćemo do utakmice kako će se sve odvijati kad je riječ o Stakiću. Ukoliko bude spremn igrat će", ne ostavlja nikakvu dilemu trener Jagodić.

Već ranije je strateg Borca naglasio da će u tim stavljati samo one igrače koji su potpuno spremni. Narednog rivala u Borcu smatraju kao veoma ozbiljnog i tako crveno plavi i pristupaju ovom susretu.

"Velež je jedna od važnih prepreka na putu ka tituli i ukoliko je uspješno preskočimo onda ćemo napravit krupan korak na naslovu. I pred Široki sam tvrdio da idemo na pobjedu, a i sad ću ponoviti da mi u svakom meču idemo da pobjedimo, a to najbolje govori šta mi očekujemo od utakmice protiv Veleža u Mostaru", jasan je Jagodić.

Mladi prvotimac Srđan Gragovac je u posljednja dva meča upisao po jedan gol i asistenciju i vjeruje da će i u Mostaru biti zapažen.

"Važno je da u ovom susretu uzmemo bar jedan bod, jer i on bi nam dobro došao. Čeka nas teških 90 minuta rovovske borbe I smatram da onaj ko dobije bitku na sredini terena može se nadati I pobjedi I bodovima", rekao je Grahovac.

Utakmica između Veleža i Borca igra su u Mostaru od 15 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.