Jagodić: Utakmica protiv Želje bi mogla biti najlakša

Trener Slobode za SportSport.ba

Jagodić: Utakmica protiv Želje bi mogla biti najlakša

Jedan od derbija 15. kola Premijer lige BiH bit će odigran na Grbavici, gdje će se sastati Željezničar i Sloboda. 

Tuzlaci su iza sebe ostavili turbulentan period. Solidni rezultati u prvenstvu su sačuvali Slobodi mjesto u gornjem dijelu tabele, a pred nadolazeću utakmicu trener Vlado Jagodić je ulogu favorita prepustio Željezničaru s nadom da bi duel na Grbavici mogao biti najlakši za njegove izabranike. 

"Utakmice između Željezničara i Slobode su uvijek bile zanimljive, tako da vjerujem da će i ova naredna biti. Prošao nam je ubitačni period i napokon smo mogli normalno da radimo, a raduje me i što se popravilo stanje s igračkim kadrom. U roster su se vratili Subić, Ordagić i Stjepanović koji su veoma bitni igrači za Slobodu i mislim da će to biti jedan od naših aduta na Grbavici", kazao je Jagodić u razgovoru za SportSport.ba i dodao:

"I ovaj put Sloboda će nastojati da pokaže ono najbolje što može, a utakmica protiv Željezničara za nas bi mogla biti najlakša. Zašto? Njih su svi ubrajali u apsolutne favorite prvenstva, a onda su igrači vidjeli da i oni mogu izgubiti. Sada imamo samo jedan bod manje i igrački osvježeni vjerujem da Željezničaru možemo odgovoriti na najbolji način. Mi nemamo šta izgubiti, a domaćima prepuštam ulogu favorita", ističe Jagodić. 

Jagodić na Grbavici neće moći samo na jednog igrača.

"Grahovac neće biti na raspolaganju, dok su svi ostali igrači u konkurenciji. Dosadašnji rad i stanje forme će biti elementi koji će utjecati na to koji će igrači biti u početnoj postavi. Jedini problem mi trenutno stvara smrtni slučaj u porodici Krpić i još uvijek je neizvjesno da li će Sulejman moći igrati. Od mene je ljudski i moralno da mu dozvolim da sam odluči."

Ne krije Jagodić da nije pretjerano zadovoljan trenutnom Slobodom.

"Igra mora biti daleko bolja. Uz to što rijetko primamo golove, očekujem da se poboljšamo u fazi napada i da svi igrači budu opasni za protivnički gol. Više moramo kreirati šanse", ističe iskusni Jagodić. 

Dodaje Jagodić da će prava Sloboda na scenu stupiti nakon reprezentativne pauze.

"Moje privikavanje na Slobodu nije trajalo dugo, samo mi je problem stvarao zgusnuti raspored. Došao sam u klub dva dana duel s Olimpicom, došle su potom izrazito teške utakmice i nisam uspio ni blizu implementirati igrače na ono što želim. Očekujem pravu Slobodu tek poslije reprezentativne pauze koju ćemo potrošiti u ono što nisam uspio dosad uraditi. Imamo sve uslove koji su potrebni za kvalitetan rad, igrači su dobro tretirani, a prepoznajem i da čelni ljudi žele najbolje ovom klubu", podvukao je Jagodić. 

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Susret između Željezničara i Slobode igra se u subotu s početkom u 16:00h.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije