Jagodić: Velež nije naivan protivnik

U Borcu vlada optimizam

Jagodić: Velež nije naivan protivnik

D. Banović

Fudbaleri Borca sa velikom dozom optimizma dočekuju večerašnji meč protiv starog rivala Veleža. Trener Vlado Jagodić je ekipi vratio ono neophodno samopouzdanje i sad svi vjeruju u seriju dobrih rezultata.

"Mi ćemo u svakoj utakmici igrati na pobjedu, bez obzira na to ko nam je protivnik. Velež je ekipa za koju ja smatram da će nam biti rival u borbi za gornji dio tabele. Imali su nekih problema tokom ljeta, ali je meč prošlog kola pokazao da su se konsolidovali. Moji igrači će igrati ofanzivno od prvog minuta. Moji igrači moraju da znaju da Velež nije naivan protivnik", rekao je Jagodić za SportSport.ba.

Utakmica koju su u srijedu odigrali protiv BSK-a, bila je ujedno i proba za vezistu Harisa Devovića, međutim ovaj igrač nije opravdao očekivanja i vratio se u Pulu.

"Procijenili smo da nam ovakav fudbaler nije potreban u ovom trenutku. Mi ćemo nastaviti da u narednom periodu pratimo njegove igre", dodao je Jagodić.

Za današnju utakmicu Jagodić neće moći da računa na povrijeđenog Nemanju Vidakovića, a svi ostali igrači su u kobinaciji.

"Imamo najkvalitetniji tim u Premijer ligi i moramo opravdati očekivanja navijača i uprave kluba. Protiv Veleža nemamo alternativu, već moramo osvojiti tri boda", rekao je golman Borca Asmir Avdukić.

Utakmica Borac - Velež na programu je večeras od 20 časova, a sudiće je Goran Paradžik iz Ljubuškog.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.