Jagodić: Zadovoljan sam, zasluženo smo slavili

Čelik bolji od Veleža

Jagodić: Zadovoljan sam, zasluženo smo slavili

Čelik je danas na Kamberovića polju rezultatom 2:0 bio bolji od Veleža iz Mostara.

"Odigrali smo dobru utakmicu i kvalitetnu, mogu slobodno reći da smo zasluženo slavili. Ekipa Veleža nije slučajno dala tri gola u prvom kolu, a to su danas i pokazali, jak su protnivnik i ovo je bila više psihološka utakmica", rekao je nakon susreta trener Čelika Vlado Jagodić.

"Zadovoljan sam igrom svoje ekipe, Nurković je ponovo odradio dobar posao na našem golu gdje ispravljao da kažem greške odbrane i nije dao lopti da prođe gol liniju. Zadovoljan sam kako je odbrana odreagovala u zadnjih pet minuta utakmice, ono što nam fali je mirnoća u igru i realno, ovo je utakmica u kojoj je psihički momenat bio bitan. Dosta novih igrača mora da se navikne na novi ambijent i dobro se drže", dodao je trener Zeničana.

"Mnogo sam rizikovao u veznom redu znajući da Čelik igra dobru igru i upravo samo sam želio da koncentracija naših napada bude preko Brkovića i Kuduzovića ali ubačaji i vezni igrači nisu bili dostojni da do kraja završe pa je vezni red visio", mišljenja je trener Čelika, Vlado Jagodić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.