Jagoš Vuković na posudbi u PSV-u

Jagoš Vuković na posudbi u PSV-u

Edmir Škorić

Srpski odbrambeni igrač Jagoš Vuković provest će sljedeću sezonu u Eindhovenu kao posuđen igrač. 21-godišnjak će se pridružiti Danko Lazoviću koji od 2007. godine nosi dres PSV-a.

Jagoš Vuković, bivši igrač beogradskog FK Rada, ove će sezone igrati u holnadskom PSV-u kao posuđeni igrač.

Visoki odbrambeni igrač pridružio se Radu nakon napuštanja Crvene Zvezde u 2006. godini, a u Radu je nakon 58 odigranih utakmica ostavio jako dobar dojam, što potvrđuje i zanimanje holandskog velikana za njega.

"Ja sam presretan. PSV je veliki klub i želim se brzo prilagoditi", izjavio je Vuković za televiziju holandskog kluba.

Ukoliko ove sezone zadovolji čelnike PSV-a, Vuković bi mogao postati na kraju sezone i stalni član, a u Eindhovenu će se pridružiti svom sunarodnjaku Danko Lazoviću, koji za PSV nastupa još od 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.