Jahić i Višća slavili, Nadarević tugovao

Super liga, 23. kolo

Jahić i Višća slavili, Nadarević tugovao

Adnan Beganović

U okviru 23. kola turske Super lige završena su još tri meča, a u sva tri nastupe su upisali i bosanskohercegovački internacionalci.

Buyuksehirspor naših Kenana Hasagića i Edina Višće u gostima je sa 4:2 savladao Samsunspor. Višća je igrao do 57. minute, dok Hasagića nije bilo u zapisniku. Strijelci za pobjedničku momčad bili su Depe, Yalcin, Maduereira i Webo, dok su za poražene zabili Dominguez i Gekas.

Karabukspor našeg Sanela Jahića u duelu sa Manisasporom je došo do vrijedne pobjede u borbi za ostanak u društvu najboljih. Jahić i društvo su slavili sa 2:1, a strijelci su bili Yildiz i Černat iz jedanaesterca, dok je za poražene zabio Erdogan.

Safet Nadarević sa svojim Eskisehirsporom je poražen na domaćem terenu od Orduspora. Jedini pogodak na utakmici postigao je Stancu u 55. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.