Jahić: Imamo potencijal za velike stvari
Sanel Jahić: "Miske je veliki profesionalac"

Reprezentativac BiH i dalje razočaran

Jahić: Imamo potencijal za velike stvari

Od nesretnog poraza i ispadanja od Portugala u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo prošlo je nekoliko dana, ali su emocije još uvijek svježe. Svi su složni u ocjeni da smo ispali od jedne veoma jake ekipe.

Sanel Jahić je u obje utakmice sa Portugalcima bio jedan od boljih fudbalera u državnom dresu Bosne i Hercegovine, te je suvereno vlado kaznenim prostorom. Prvotimac AEK-a veoma je razočaran ispadanjem iz utrke za plasman na smotru najboljih svjetskih reprezentacija.

"Još smo uvijek svi razočarani porazom od Portugala. Međutim, moram reći da smo u baražu dobili najgoreg mogućeg protivnika, te da smo imali bilo koju drugu reprezentaciju nasuprot sebe, mislim da bi prošli. Portugalci su, međutim, bili nepremostiva prepreka jer se radi o jednoj veoma snažnoj selekciji", kaže Jahić za SportSport.ba.

"Meni je drago jer znam da je svaki igrač dao sve od sebe, a ova reprezentacija ima itekako potencijala da u narednim kvalifikacijama napravi nešto. Svi smo u ovim kvalifikacijama i baražu dobili na iskustvu, imamo dosta mladih i talentovanih igrača i naše vrijeme tek dolazi".

Zvjezdan Misimović odigrao je svih 90 minuta u porazu svog Wolfsburga od Nurnberga, što je u pojedinim domaćim medijima dočekano na nož, te je Miske okarakterisan kao izdajnik.

"Miske se žalio na bolove u koljenu. Ja zaista ne bih želio to komentarisati, ali Zvjezdan je veliki profesionalac i ako je rekao da je ga je bolilo koljeno, onda ga je zaista i bolilo", smatra Jahić.

U medjima se pojavila informacija kako je poljski Lech iz Poznana, za koji nastupa povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić, zainteresovan za usluge Sanela Jahića.

"Prvi put to čujem. Zaista nemam nikakvu informaciju o tome, pa ne znam ni šta bih rekao. Ukoliko su zaista zainteresovani, najbolje im je da se obrate upravi mog klub", dodao je Jaha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije